Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Középiskolák képes leírás - Rendőr, rendőrség.tlap.hu
részletek »

Középiskolák - Rendőr, rendőrség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rendorseg.tlap.hu » Középiskolák
Keresés
Találatok száma - 6 db
Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola

Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola

Az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola a Belügyminisztérium fennhatósága alatt működő középfokú rendészeti szakképzést folytató oktatási intézmény. Tanintézetünk iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli alapképzés keretében rendőr tanulók képzésével, valamint körzeti megbízotti, bűnügyi és védelmi-biztonsági szaktanfolyami, illetve különböző céltanfolyami (katonai baleseti helyszínelő, instruktori) továbbképzésekkel foglalkozik.

Bocskai István Gimnázium

Bocskai István Gimnázium

A belügyi rendészeti szervek javaslatára 1997/98-as tanévtől kezdődően indítottuk el a rendészeti képzést. Már az első évben nagy volt az érdeklődés, mivel a pályán jó elhelyezkedési lehetőségek voltak. Az alapfeladatokon túl emelt óraszámban testnevelést, illetve heti 2 órában önvédelmet, valamint rendészeti tárgyak oktatását kezdtük el, külső szakemberek bevonásával. A Szerencsi Rendőrkapitányság a feladat ellátására a legjobb szakembereit vetette be, nagy számban. A jól felkészült tanulók rendőrtiszti, államigazgatási, jogi egyetemen folytathatják tanulmányaikat. Aki kedvet érez a rendőri pálya iránt, az könnyebben boldogul a rendőri szakközépiskolában, hiszen már alapvető rendvédelmi ismerettel rendelkezik. Választható idegen nyelvek angol, német, francia . A 11. évfolyamon tantárgyként tanulják a kreszt és az autóvezetést, jogosítványt szereznek. A hét éve folyó pályára előkészítés iskolánk sikerágazata.

Gáspár András Szakközépiskola

Gáspár András Szakközépiskola

A képzés 4 éves, érettségi vizsgával zárul, célja a sikeres szakirányú továbbtanulásra való felkészítés. A szakmai érettségi illetve a sikeres fizikai, pszichológiai és egészségügyi felvételi után lehet a Belügyminisztérium által fenntartott rendészeti szakközépiskolába jelentkezni, ahol 1,5 alatt rendőr szakképesítést szerezhetnek. A katonai alapismeretek, az idegen nyelv, az informatika, a testnevelés és a rendészeti szakmai tárgyakat emelt óraszámban tanítjuk, ezzel is elősegítve a sikeres szakirányú továbbtanulást.

Körmendi Rendészeti Szakközépiskola

Körmendi Rendészeti Szakközépiskola

A szakközépiskola (és jogelődei) a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek állománya utánpótlásának biztosítására létrehozott tanintézet. Kettőéves nappali és távoktatásos szakképzést, valamint továbbképzést folytat a felnőttoktatásra vonatkozó külön jogszabályok szerint.

Miskolci Rendészeti Szakközépiskola

Miskolci Rendészeti Szakközépiskola

Intézményünk- és a rendőr szakma oktatási helyszíneinek megismertetése mellett a műveltségi vizsga tantermében a próbafutamos kérdésbankból tartunk bemutatót. Tornacsarnokunkban a fizikai alkalmassági vizsga elemei kerülnek bemutatásra, valamint a felvételi eljárás részleteiről is részletes tájékoztatót tartunk érdeklődőink számára.

Szegedi Rendészeti Szakközépiskola

Szegedi Rendészeti Szakközépiskola

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola a hazai és európai uniós jogszabályok és belső szabályzók mentén, tudatosan kialakított együttműködési rendszert működtetve megbízható partnere megrendelőinek, tanulóinak és az itt dolgozóknak. Kérem, böngéssze figyelemmel honlapunkat és tudjon meg többet a szegedi rendőrképzésről, iskolánkról.

Tuti menü