Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Publikációk, cikkek képes leírás - Rendőr, rendőrség.tlap.hu
részletek »

Publikációk, cikkek - Rendőr, rendőrség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rendorseg.tlap.hu » Publikációk, cikkek
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Whiskys Rabló (Ambrus Attila)

A Whiskys Rabló (Ambrus Attila)

Ambrus Attila (Csíkszentlélek, 1967. október 6. -) a Whiskys Rabló néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó. Bankrablásairól ismert, legtöbbször elmaszkírozott arccal és álruhában, közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. Egyes helyszíneken többször is járt. Az esetek legnagyobb részében taxival ment rabolni és távozott úgy, hogy a taxisofőr mit sem sejtett. Nevét onnan kapta, hogy közvetlenül a rablások előtt, a helyszínekhez közeli kocsmákban 1-2 deci whiskyt ivott. Utolsó rablása során, menekülés közben társát elfogták, aki kihallgatása során lebuktatta, így tudták elfogni menekülés közben, a román-magyar határon, az ártándi átkelőnél. Egyszer meg is szökött az előzetes letartóztatásból a Gyorskocsi utcából.

Aranykéz utcai robbantás

Aranykéz utcai robbantás

A robbantások újabb fejezete kezdődött július 2-án, csütörtökön déli tizenkét óra előtt néhány perccel. A merénylet első ízben oltott ki ártatlan életeket. Először fordult elő, hogy a leszámolás végrehajtói nem törődtek a gyanútlan járókelőkkel. A robbanást pár perccel követő déli harangszó az ártatlan halottakért is szólt.

Fiatalkorúak pártfogói felügyelete - dr. Dávid Lilla

Fiatalkorúak pártfogói felügyelete - dr. Dávid Lilla

A dolgozat fontos jogintézmény bemutatására vállalkozik, melynek elődjét, a patronázst Finkey Ferenc a régi korok és a XX. század büntetőjoga közötti fő különbség egyik mutatójaként használta: míg a régi világ büntetőjoga a büntetőeljárásra kimerítettnek vélte az állam büntető hatalmát (...) addig a modern büntetőjog, körülbelül egy évszázad óta a büntető igazságszolgáltatás szerves kiegészítő részéül tekinti a patronage-t.

McLaren 12C Rendőrautó

McLaren 12C Rendőrautó

A 0-100-as sprintet alig 3 másodperc alatt teljesítő és 200-on is 10 másodpercen belül járó járőrautó ára ugyan 240 ezer font azonban nagyon valószínű nem kellett érte fizetnie a helyi rendőrségnek. A duplaturbós 3.8 literes V8-as és 600 pluszos lóerő teljesítménnyel rendelkező kocsi fogyasztását, ami 12 liter 100 kilométerenként még tudná talán fedezni a helyi kapitányság.

Szárnyas fejvadászok - a világ leggyorsabb rendőrautói

Szárnyas fejvadászok - a világ leggyorsabb rendőrautói

Az elmúlt években a tuningcégeknek felvirágzott az üzlet. Csak Németországban 500 vállalkozás 30 000 munkatársa épít át autókat a megrendelők elvárásai szerint. Természetesen párhuzamosan megjelent az illegális és balesetveszélyes 'sufnituning' is. A német kormány 'Tune It Safe!' programja éppen ezért indult be és kettős célja, hogy egyrészt visszaszorítsa az esztelen, sok esetben veszélyes tuningot, másrészt megmutassa, milyen egy megfelelő körültekintéssel átalakított autó. Ezt legjobb, ha rögtön egy rendőrautón mutatják be. Nem mellékesen a tuningcégeknek nemcsak biztos piac a rendőrség, hanem jó referencia is. Nincs annál szebb mondat a prospektusban, mint ez: A világ leggyorsabb rendőrautója.

Tuti menü